Objectiu decreixement

Objectiu decreixement

Podem seguir creixent fins a l'infinit en un planeta finit?

«Estic en contra de l'imperant religió del creixement económic. Es venera el creixement com a fi en sí mateix, es persegueix sempre crèixer per crèixer. ¡És irracional i suicida!»
Entrevista a Serge Latouche de Víctor M. Amela, «La Contra» de La Vanguardia


84-935020-4-9

Precio: 15,00€

Gastos de envío: 0,00€

Gastos de envío: 3€ / A partir de 15€ de compra envío gratis.

Loading Actualizando Carro...
Ficha técnica:
  • Colección: Discrepancias 2 (català)
  • Páginas: 192
  • Formato: Rústica amb solapes, 13,5 x 21 cm
  • Edición: 1ª edició: setembre de 2006

Aquesta obra combat frontalment el creixement sostenible, que els autors consideren una fal·làcia, i ofereix una proposta tan radical com raonada: substituir el creixement económic pel decreixement. Aquest es pot implementar de diverses maneres, i no aniria en detriment del nostre benestar, sinò que, ben al contrari, ens portaria un món més just i més pacífic, i, sobretot, deixariem d'anar directes cap a la destrucció del planeta i de la humanitat.

Contraportada

Oposant-se frontalment a la inèrcia de la globalització, que ocasiona cada vegada més atur, més contaminació, un agreujament del canvi climàtic i l'angoixosa proximitat d'una crisi de l'energia, Objectiu decreixement formula una proposta radical, potser utòpica, però també raonada, un nou camí basat en la consciència que el planeta és inevitablement finit.

Així doncs, davant la idea compartida per tots els polí­tics, siguin de dretes o esquerres, que s'ha de continuar creixent a tot preu, en aquesta obra s'aposta per la reducció planificada del creixement econòmic dels països rics, aquest 20% de la població mundial que consumeix el 80% dels recursos. Els seus autors analitzen i desarmen la fal·làcia del creixement anomenat «sostenible» i exposen solucions que podrien portar-nos cap a un món més just, més pací­fic, més ecològic. Ens demanen a tots que comencem a caminar avui en aquesta direcció, abans no sigui massa tard. Altrament el món s'acosta molt ràpidament vers una crisi econòmica graví­ssima que podria conduir a una situació de risc polític per a les democràcies.

Han dit:

«Avui és una convicció molt estesa que el creixement econòmic és indispensable. No hi ha article, comentari o discurs sobre economia que no doni el creixement per fet. Tal vegada algú s'incomodi sotto voce per la crisi ecològica, el canvi climàtic o l'erosió de la biodiversitat, però sense establir cap relació entre aquesta crisi i el creixement.»
Le Monde des Livres, Herve Kempf

LoadingActualizando...